Thursday, November 25, 2010

cuti sem..! hip hip horeyyy


pernah dengar ayat ni..?

"Saya insan biasa, tetapi sukakan sesuatu yang luar biasa dalam keadaan yang biasa-biasa"

(^-^)v


sekarang dalam mood cuti sem~ wuuhuu~ banyak plan diatur.

i) amik lesen kerete dan moto. dpt L pun jadi la wat masa terdekat ni. serius aku takutttt nak amik lesen lebih2 lg lesen moto. dah la kaki aku pendek..tp tabah je ler.. hahahah tp kn sampai bile nak susahkn abi antar aku kemana saja. hmm at least aku leh ringankn beban abi.. aku bwk kete..abi leh la rehat kat sebelah. masa ni la nak balas budi. haha *dah start berangan. -__-"



ii)wat design tee. masuk competition. ala xmenang pun xpe..janji semangat ke-design-an tu ada. haha


iii) part-time job. jadi photographer "bidan terjun". :P utk org kahwin n event bdk2 tadika. dpt duit poket beb! dgn niat yg mestilah suci--> xnak bebankan abi.. adik aku b'deret.. sume skolah..kesian abi. ^^" rezeki xselalu ade..klu ade aku xmenolak. keje tgkp gmbr kene byr rm100 pun aku sanggup. serius weyh. tu nilai prnah aku dpt sblom ni. tp xpe..ade mase dpt bnyk gak.haha


iv) nak g tolong2 kat tempat keje abi. xksah la wat ape pun..angkut brg ker.. keje bahagian binding ker.. tlg2 abg designer wat buku ker. masuk degree ni..aku minoring in Printing and majoring in Graphic Design..so alang2 tolong2ni..bleh la memperkasakan skill aku yg ala kadar. matlamat aku..supaya aku lebih bersedia sem 4 akan datang. kat uitm ramai gler yg hebat okay. terasa sgt diri serba serbi kekurangan. kalau boleh nak la sebaris dengan diorang. cewahhh :D


v) "kalau sempat" nak masuk kelas bahasa isyarat balik. dulu dah dapat sijil untuk kursus peringkat pertama. Teringin sangat nak sambung kursus bahasa isyarat seterusnya. xnak belajar separuh jalan. tujuan aku amik ni--> selain menjadi graphic designer, atau tokey company printing. aku bercita-cita nak jadi jurubahasa isyarat. perghhh bapak bnyk aku nak jadi "bila dewasa nnt" kahkah kalau Ibnu Sina mempunyai banyak kelebihan..kenapa tidak kita? mungkin kita tak setanding dengan tokoh yang sedia ada.. tapi sekurang-kurangnya kita boleh jadi modal insan yg berguna untuk negara kita sendiri seperti yang disarankan oleh Perdana Menteri kita. betul x? hehee (klu nak kata aku poyo..kata la. ade aku kisah?) :P


*sila atur aktiviti anda sebaiknya supaya xmembebankan anda dan keluarga anda. :P

cuti aku pack ngan aktiviti yg konon2 banyak. (kadang2 tido je memanjang) hahah. xsempat nk dating. kahkah. mungkin awk xde dlm list aktiviti harian sy tp awk ada dlm list doa sy setiap kali lepas smbhyg. hehe :) xpe kn? :P zzz imu.