Monday, May 9, 2011

ini jiwaku.



RINDU nak melukis.
sebab ia satu kepuasan. cuti sem lepas aku ada lukis cover komik "lawak pop gang" (gempakstarz) kat atas kanvas. cuti sem ni lak aku nak warnakn lak guna water color. aku sentiasa cari benda nak buat bila dah tak ade assignment and dateline yang nak kena kejar. >.< aku tak suka perkataan bosan keluar dari mulut aku. bunyi macam poyo tapi itulah aku. lalala

lukisan charcoal hitam. sumber dari majalah. tak sempat nak siapkan kerawang kat baju perempuan tu. -__-

lukisan charcoal putih. lukisan ni tertampal kat galeri kolej. tak tau ada lagi ker tak. masa melukis ni aku terbayang macam mana rupa anak aku kalau aku dah kahwin. hahaha. :P


ni lukisan impresionisme. terlekat dalam bilik drawing. kalau ikot hati nak je aku cabut simpan kat rumah. hee

lukisan realisme. tema - isu semasa. aku pilih peperangan kat luar negara. aku ambil sumber dari suratkhabar. kena lukis balik. masa nak siapkan aku gabra sebab esok pagi dah nak kena present tapi tak siap lagi. :P masa tunggu giliran nama aku kena panggil baru dapat namakan lukisan ni - MENCARI SINAR PALESTIN. malam sebelum tu sempat call abi tanya macam mana terjadi peperangan kat palestin..NGO..ISRAEL dan macam2 lagi. tak sempat nak research. HAHA. masa present aku bercakap apa yang abi katakan kat aku. lantak la betul ker tak. janji lepas. hahah teruk betul. :P disebalik perkara ni, tu aku dapat pengajaran dari abi. KADANG-KADANG BUKAN KITA TAK TAHU CUMA KITA TAK NAK AMBIL TAHU. sejak tu aku banyak menambah pembacaan aku.

walaupun ada lukisan yang dah hilang, lukisan-lukisan yang sedia ada masa diploma ni adalah semangat aku bila nak melukis untuk masa akan datang. banyak yang aku perlu perbaiki dan asah lagi. doakan. ia tetap akan jadi hobi sampai bila2. :)



2 comments:

mhafizhamzah said...

ayoe....pandai lukis....bnyak chantik guner charcoal ma..nice....

JANN AZHARI said...

trimas. :)
mula2 lukis rasa xconfident jadi ker x, bila dah siap puas hati la jgk. huhu hafiz pun cuba la lukis gune charcoal iye. gud luck.